• Erasmus plus - prázdninová výzva.
          • Erasmus plus - prázdninová výzva.

            30. 6. 2021

            Hoci sa končí školský rok a žiaci sa do školských lavíc vrátia až 2.9.2021, náš projekt Erasmus plus pokračuje ďalej aj cez prázdniny. Spolu s nami doby Tatry, Pieniny, kultúrne pamiatky a priprav TV reportáž - buď ako video alebo prostredníctvom fotografií z miest, ktoré si navštívil. Tešíme sa na vaše práce, tešíme sa na vašu tvorivosť a nápady. Všetkým prajeme požehnané leto plné oddychu a príjemných zážitkov.

        • NAJ online učiteľ PSK
          • NAJ online učiteľ PSK

            16. 6. 2021

            Milá študentka, milý študent Gymnázia sv. Mikuláša!

            Prešovský samosprávny kraj hľadá Naj online učiteľov PSK!

            Chceš sa poďakovať svojim kreatívnym učiteľom, ktorí dokázali zmeniť vyučovanie cez internet na nezabudnuteľný zážitok? Hľadáme naj online učiteľov, ktorí sa najlepšie vysporiadali s touto situáciou a dokázali aj naďalej zaujímavo a efektívne naučiť nové veci. Preto sme vytvorili špeciálnu kategóriu ocenenia NAJ ONLINE UČITEĽ. V rámci tej je naším zámerom oceniť prácu učiteľov, ktorí počas uplynulého „covidového“ školského roka vniesli do online vyučovania špeciálny, originálny, povzbudzujúci prístup k učeniu či inovácie a dokázali zmeniť vzdelávanie cez internet na úžasné dobrodružstvo.

            Nominácie (môže to byť aj viac nominácií) do súťaže NAJ ONLINE UČITEĽ PSK posielaš ty, študent! Informácie o súťaži nájdeš na weboch a sociálnych sieťach. Teda v online priestore.

            Nominácie na tých najpokrokovejších“ online učiteľov nám môžeš posielať najneskôr do 16. augusta 2021 do 23:59 hod. na email nominacie@vucpo.sk. Oceňovanie by sa malo uskutočniť v zmenšenom formáte na Úrade PSK v priebehu septembra 2021, resp. začiatkom októbra (5.10. – svetový deň učiteľov).

            Tešíme sa na tvoje nominácie.

            Podmienky k nominovaniu:

            Naj online učiteľ je potrebné posielať nominácie na emailovú adresu nominacie@vucpo.sk do 16. augusta 2021 do 23:59 hod. Do textu emailu je potrebné uviesť: meno nominovaného učiteľa, školu s adresou a zdôvodnením nominácie (Prečo nominuješ daného učiteľa. Čím ťa zaujal na hodinách a prečo boli jeho hodiny inovatívne, progresívne, zaujímavé, náučné, kreatívne a nezabudnuteľné. Pomôže Ti v tom návrh na ocenenie (viď príloha). Ak máš k dispozícii zaujímavú dokumentáciu k danému učiteľovi, môžeš ju pripojiť do prílohy.

            Ďakujeme, že si nájdeš čas a budeš nominovať!

        • Záver školského roka - čo nás čaká.
          • Záver školského roka - čo nás čaká.

            10. 6. 2021

            Mesiac jún je v plnom prúde a záver školského roka 2020/2021 sa nezadržateľne blíži. V súvislosti so záverom školského roka dávame do pozornosti nasledujúce oznamy:

            • v súvislosti s prípravou finančnej uzávierky v školskej  jedálni bude prihlasovanie na stravu a odhlasovanie zo stravy možné iba do piatku 18.6.2021 do 14,00. Za porozumenie ďakujeme.
            • dňa 25.6. (piatok) bude na škole z organizačných dôvodov riaditeľské voľno.
            • slávnostná sv. omša na záver školského roka (TE DEUM) bude na sviatok sv. Petra a Pavla v utorok 29.6.
            • posledný deň školského vyučovania je streda 30.6.. V tento deň bude strava podávaná vo forme balíčkov a činnosť školského klubu detí bude ukončená o 13,00 hod.

            Vedenie Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša.

        • ISIC ponuka
          • ISIC ponuka

            9. 6. 2021

            Vážení rodičia, milí stredoškoláci!  

            Radi Vás privítame na krátkom online stretnutí.

            Dozviete sa prečo a ako je potrebné predlžiť platnosť ISIC preukazu.

            Zodpovieme Vaše otázky k využitiu preukazov.

            Termíny a linky stretnutí nájdete tu:

            https://isic.sk/onlinestretnutia/

            Vyberte si svoj čas a vyhrajte peknú cenu!

            Vidíme sa J

            Tím ISIC 

        • Beseda s pánom Fischom
          • Beseda s pánom Fischom

            4. 6. 2021

            Pravidelné každoročné exkurzie do koncentračného tábora Auschwitz (Osvienčim) sa kvôli pandémii nemohli uskutočniť nielen v minulom roku, ale ani tento školský rok. Preto sme si tragédiu slovenských  židov pripomenuli aspoň včera - 3. júna - online besedou s pánom Fischom, Američanom slovenského pôvodu. Pán Fisch sa narodil v Bardejove a ako židovské dieťa  prežil hrôzy Bergen-Belsenu. Napriek tomu dnes už dokáže o svojich najsmutnejších dňoch  hovoriť. Je nám cťou, že naši žiaci s ním mohli stráviť hodinku času a zdieľať s ním tieto spomienky. Benefitom besedy bolo aj to, že sa niesla v anglickom jazyku a tak mohli septimáni i kvartáni rozšíriť svoje konverzačné schopnosti. Chcem veľmi pekne poďakovať aj p. Michaele Molnárovej, ktorá nám stretnutie sprostredkovala a zároveň  nás ním aj sprevádzala.  PaedDr. Miriam Kohutová

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

            4. 6. 2021

            1. jún je sviatkom všetkých detí na celom svete. Aj tie naše si svoj sviatok v našej škole užili. Počas celého dňa pani učiteľky spoločne so staršími žiakmi pripravili  športové súťaže, rôzne pohybové aktivity na školskom dvore, rozprávky, spoločenské hry, z ktorých si  deti odniesli nielen pekné zážitky, ale aj sladkú odmenu. Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

        • IQ olympiáda
          • IQ olympiáda

            3. 6. 2021

            Finále IQ olympiády, ktoré sa konalo tento týždeň v Bratislave je za nami...Do súťaže sa tento rok zapojilo 9222 detí zo 405 základných škôl a osemročných gymnázií z celého Slovenska. Vo finále sa nestratil ani študent nášho Gymnázia sv. Mikuláša Marek Bombara z tercie, ktorý si vybojoval umiestnenie v prvej 50-ke najlepších. Srdečne blahoželáme. Výsledkova listina k nahliadnutiu TU.

        • Duchovno-formačný pobyt v Ríme
          • Duchovno-formačný pobyt v Ríme

            2. 6. 2021

            Pozývame chlapcov od 18 rokov, ktorí sa rozhodujú o svojom ďalšom duchovnom živote, na polročný duchovný a formačný pobyt do komunity otcov rogacionistov v Ríme počas roka, aby sa rozhodli, či cesta zasvätenia života je pre nich tá správna. Kongregácia sa venuje mladým mužom, ktorí v sebe cítia vnú­torný hlas pre kňazské alebo rehoľné povolanie. Náklady na pobyt hradia otcovia rogacionisti. Za pomoci kňazov (aj slovenských) sa budeš môcť rozhodnúť o svojom ďalšom duchovnom smerovaní. Zašli svoj životopis a následne ťa pozveme na stretnutie: Centrum pre duchovné povolanie, RKFÚ sv. Mikulá­ša, Hlavná 81, 080 01 Prešov alebo konkatedralapo@gmail.com.

        • Nestratili sme sa ani na celoslovenskej úrovni
          • Nestratili sme sa ani na celoslovenskej úrovni

            1. 6. 2021

            Minulý týždeň bol pre našich študentov - fanúšikov histórie - mimoriadne úspešný. Do 2. ročníka republikovej súťaže študentov stredných škôl organizovanej Slovenskou archeologickou spoločnosťou SAV a Univerzitou J. A. Komenského sa zapojilo 6 našich jednotlivcov a tímov. V kategórii Multimediálna prezentácia archeológie - tvorivá práca v silnej konkurencii  takmer 50 prác získal 1. miesto Šimon Horváth z 05A so svojou spoločenskou hrou ARCHEO.  Odborná komisia sa zároveň  rozhodla vytvoriť aj osobitnú kategóriu ocenenia - "Špeciálne uznanie za výnimočnú prácu" a medzi 6 študentmi, ktorí toto ocenenie dostali, sú traja naši: Dorota Reguliová (04A), Ema Lukáčová (05A) a Emma Šošková (05B).  Všetkých študentov  pripravovala a radami podporovala PaedDr. Miriam Kohutová. Gratulujeme víťazovi a oceneným, ďakujeme za výbornú prácu a snahu aj ostatným študentom.

            Bližšie informácie o súťaži, ako aj zverejnené študentské práce, sa nachádzajú na http://www.sas.sav.sk/sutaz/2-rocnik-sutaze-vyhodnotenie/ .

        • Výberové KONANIE
          • Výberové KONANIE

            1. 6. 2021

            Riaditeľ Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša v Prešove vyhlasuje výberové konanie na pozíciu pedagogického zamestnanca  v podkategórii:

            • učiteľ pre primárne vzdelávanie (2 pracovné miesta na zastupovanie počas MD)
            • učiteľ pre vyššie sekundárne vzdelávanie v aprobácii SJL - DEJ (zastupovanie počas MD)
            • vychovávateľ

            Podrobnosti a náležitosti výberového konania dostupné TU.

            Riaditeľ Katolíckej spojenje školy sv. Mikuláša v Prešove vyhlasuje výberové koanie na pracovné miesto upratovačka. Potrebné informácie k výberovému konaniu na túto pozíciu dostupné TU.


      • Kontakty

        • Katolícka spojená škola sv. Mikuláša
        • 051/7465+klapka....................................... riaditeľ školy RNDr. Marcel Tkáč 801*** z.r.š. pre Gymnázium PhDr. Kopčáková Vlasta, PhD. a zrš. pre ZŠ RNDr. Melegová Bibiana 802*** riaditeľstvo CZUŠ 803*** zborovňa 804*** ekonomické odd. 805*** vedúca ŠJ 806*** vrátnica 807*** kabinet SJL+DEJ 808*** kabinet ZŠ 1.posch. 809*** kabinet ZŠ prízemie 800*** kabinet GEO 812*** kabinet CUJ 813*** sklad učebníc 814*** kabinet KNB 815*** kabinet BIO 816*** kabinet TSV 817*** školník 820*** zborovňa CZUŠ 821*** kabinet ŠKD 822*** knižnica 823*** Web školy: www.zsgmik.sk
        • Duklianska č.16, 080 01 Prešov skolasvm@zsgmik.sk, riaditel@zsgmik.sk Slovakia
        • IČO 17080151
        • DIČ 2021241035
        • 0918732441 - riaditeľ školy.......................... 0949289717 - zást. r.š. pre Gymnázium..... 0907399353 - zástupca r.š. pre ZŠ
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje