• Domáce samotestovanie
          • Domáce samotestovanie

            26. 11. 2021

            Pripomíname nutnosť samotestovania žiakov pridelenými samotestami a povinnosť nahlasovania výsledku prostredníctvom EDUPAGE.

            Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.

        • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia
          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            26. 11. 2021

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

             

        • Šarkaniáda ŠKD
          • Šarkaniáda ŠKD

            24. 11. 2021

            Šarkan letí, šarkan letí, za ním chlapec, za ním deti! Takto nás prilákal plagát na tohtoročnú Šarkaniádu!

             V čase od 8.11. do 11.11.2021 pripravovali deti zo školského klubu so svojou p. vychovávateľkou/vychovávateľom šarkana na paličke, s ktorým sa uchádzali vyhrať vyhlásenú súťaž o najkrajšieho šarkana. Každý priložil ruku k dielu. Hotové šarkany sme vystavili vo vestibule školy, aby ich mohli okoloidúci obdivovať a zahlasovať o ten naj. Na konci týždňa sme spočítali všetky hlasovacie lístky a zistili, ktorý šarkan sa vám najviac páčil. Bol to šarkan – sova, ktorého pripravilo VI.oddelenie s p.vychovávateľkou Sninčákovou so žiakmi z 3.B a 4.B. Blahoželáme!

                Najviac sme sa ale tešili, keď meteorologička z televízneho počasia zahlásila, že v stredu 10.11.2021 má fúkať silný vietor, ktorý sme už očakávali každým dňom, aby sme si mohli do školy doniesť nie len tých papierových, namaľovaných šarkanov, ale ozajstných lietajúcich. Niekomu to išlo lepšie, niekomu horšie, ale určite sa všetci veľmi snažili, sem tam sa ale nechcelo šarkanovi :). Majiteľov šarkanov, ktorý vyleteli najvyššie sme samozrejme odmenili a už teraz sa tešíme na nasledujúcu šarkaniádu, keďže naše/vaše deti skonštatovali, že je to každým rokom lepšie a lepšie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda ŠKD.

        • PONUKA z PSK
          • PONUKA z PSK

            23. 11. 2021

            PONUKA

            Pre všetkých mladých z Prešovského kraja zdieľame výzvu odboru školstva PSK...dotazník na pár minút, no zmeny možno na mnoho rokov.

            Tvoj názor a skúsenosť sú pre nás dôležité. ✍️ Vyplň tento anonymný dotazník: https://forms.gle/T6sU8GjTAGJYAojn7 a staň sa človekom, ktorý mení život mladých v našom kraji k lepšiemu!

            🦸Práve na základe informácií z dotazníkov, bude kraj schopný navrhnúť konkrétne opatrenia na ich zlepšenie. Dotazník je určený pre všetkých od 15 do 30 rokov, ktorí žijú/študujú alebo pracujú v Prešovskom kraji.

            Prieskum realizuje v období od 23.11. do 21.12. 2021 @Rada mládeže Prešovského kraja v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom.

            Záleží nám na tom, aby sa mladí v kraji cítili dobre. Podpor preto tento post zdieľaním, nech sa dotazník dostane k čo najširšiemu počtu mladých. Ďakujeme :)

        • ROZUMIEME SI
          • ROZUMIEME SI

            22. 11. 2021

            Nedávno sme zverejnili ponuku zapojiť sa do projektu ROZUMIEME SI, ktorý je zameraný na pomoc deťom zo slovesnkých škôl s vyučovacím jazykom maďarským zlepšovať sa v slovenčine prostredníctvom neformálnych aktivít s rovesníkmi zo škôl s vyučovacím jazykom slovenským. Keďže záujem zo strany takýchto žiakov je veľký, hľadajú ešte dobrovoľníkov spomedzi žiakov, ktorí sa vyučujú v slovenčine, na zapojenie sa do takejto aktivity...jednoducho každá pomoc je vítaná.

            Ešte aktuálne hľadáme slovenské sestry a slovenských bratov pre nasledovné maďarské deti zo Slovenska – konkrétne z Tornale, odkiaľ sa tento rok prihlásilo rekordný počet detí, ktoré chcú zlepšovať svoju slovenčinu, zažiť dobrobružstvo a nájsť dobrého kamaráta. Prihlášky slovenských detí a rodín  prijímame do nedele 28.11.2021 na linku tu.

            Hanna Zsófia – 6. ročník (11 rokov), rada prednáša prózu. Hrá na klavíri, má rada pohyb a turistiku. V škole má rada hudobnú výchovu, geografiu a telesnú výchovu.

            Zita – 6. ročník (12rokov), vo voľnom čase hrá na gitare, na klavíri, jazdí na koni. V škole má rada biológiu i informatiku.

            Nóra – 8. ročník (13 rokov), jej záujmy sú hudba, čítanie a hranie minecraftu, v škole je obľúbeným predmetom výtvarná výchova.

            Jázmin – 5. ročník (10 rokov), hrá na klavíri, vela športuje, v škole má rada biológiu a geografiu.

            Betti – 5. ročník (11 rokov), jazdí na koni a má rada športy, jej obľúbenými predmetmi sú telesná výchova a geografia.

            Zsófia – 5. ročník (10 rokov), so záľubami ako tanec, predášanie ľudových rozprávok. V škole má rada angličtinu a telesnú výchovu.

            Fanni – 5. ročník (10 rokov), vo voľnom čase športuje, kreslí a počúva hudbu, jej obľúbené predmety sú jazyky, geografia a telesná výchova.

            Lilianna – 5. ročník (11 rokov), vo voľnom čase spieva, má rada hudbu a rada číta knihy. Medzi jej obľúbené predmety patrí matematika, biológia, geografia a jazyky.

            Ďakujeme, že ste s nami.

             

        • MAGIS adventná zbierka 2021
          • MAGIS adventná zbierka 2021

            22. 11. 2021

            Občianske združenie MAGIS organizuje zbierku na pomoc rodinám v núdzi. Aj tento rok počas prvých 2 týždňov adventu (od 29.10. do 14.12.2021) bude prebiehať táto ušľachtilá zbierka na našej škole. Darcovia môžu prispieť 2 spôsobmi:

            a) trvanlivými trvanlivými potravinami alebo

            b) prípravou darčeka pre dieťa vo veku 6-10 rokov.

            Trvanlivé potraviny môžu doniesť rodičia alebo deti a uložiť ich vo vestibule školy alebo pri kaplnke. Rovnako aj pripravený darček (napr. v krabici od topánok) môžu uložiť na týchto miestach.

            V súvislosti s darmi máme vážnu prosbu, ktorú vysvetlite aj  žiakom, študentom - pripravte taký dar, ktorý by vás samých neurazil, ale potešil. Krabicu, prosím, nebaľte do papiera - stačí ju previazať. Dobrovoľníci z MAGIS to urobia. Stalo sa totiž niekoľkokrát, že v zabalenej krabici boli veci použité alebo zničené. Nech je teda balíček darom a nie urážkou. Radšej dať menej, ale zo srdca, aby mal obdarovaný radosť a darca zásluhu.

            Ďakujeme, že ste s nami.

        • Celoštátna študentská konferencia Nenápadní hrdinovia
          • Celoštátna študentská konferencia Nenápadní hrdinovia

            19. 11. 2021

            Osmička našich študentov reprezentovala školu a získala nezabudnuteľné spomienky

            15.-17. 11. 2021

            Na úvod začnem od konca – chcem veľmi pekne poďakovať všetkým tým, ktorí ste nás akýmkoľvek spôsobom sledovali a podporovali nielen virtuálne (či už v utorkovom online prenose z celoštátnej študentskej konferencie Nenápadní hrdinovia v zápase s komunizmom, na našich FCB-profiloch, či v Dobrom ráne Markízy)

            Matej Kmec, Karolína Joščáková, Ema Lukáčová, Emma Šošková, Martina Martonová, Andrea Durkáčová, Diana Milnárová a Adam Klimovič   písali  o – slovami pápeža Františka v Bratislave – dramatickom období našich dejín, keď bola sloboda zranená, zneuctená, zabitá a ľudskosť bola zdegradovaná.  Písali o ľuďoch, ktorých mená málokto pozná, boli jedným menom z mnohých, ale aj práve  vďaka nim sme si mohli pripomenúť 17. november nielen ako deň, kedy sa „štrngalo kľúčmi na námestiach“, ale kedy sa aj u nás začala udomácňovať sloboda a demokracia. Práve posledné dni nás presviedčajú, že pápež František mal pravdu, keď povedal, že „sloboda je cesta“. Som hrdá, že naši študenti na tejto ceste stoja a kráčajú správnym smerom. Navyše všetci boli aj úspešní – domov sme doniesli 2 zlaté pása, 1 strieborné a 1 bronzové.  

            Okrem samotnej  konferencie s prezentáciou projektov sme sa stretli s množstvom osobností (napr. s výtvarníkom Martinom Piačekom, s disidentom Františkom Mikloškom, so synom politickej väzenkyne Marošom Čaučíkom, s europoslankyňou Miriam Lexmann, spisovateľom Petrom Juščákom). Rozhodne však najnezabudnuteľnejšie bolo osobné stretnutie s hlavou štátu prezidentkou Zuzanou Čaputovou, prehliadka budovy Národnej rady SR ako aj divadelné predstavenie v Astorke)   

                                                                                                                                             PaedDr. Miriam Kohutová

            Ak ste niečo zmeškali, môžete si to zo záznamu pozrieť tu:

            Nenápadní hrdinovia na prijatí u prezidentky Slovenskej republiky | Nenápadní hrdinovia (november89.eu)

            Nenápadní hrdinovia 2021 (fotopríbeh) | Konzervatívny denník (postoj.sk)

            Nenapadní hrdinovia 2021 (16. november, 8.00) - slávnostná študentská konferencia - YouTube

            Zo spomienok a dojmov študentov – „Osmičky“ – aspoň reflexia jedného:

            „...Projekt ukazuje, že za každým menom postihnutého komunizmom nestojí len jedna osoba, ale celá jeho rodina... osudy pamätníkov dokazujú, že žiadna situácia nie je taká zlá, aby sme stratili optimizmus a nádej....hlboko som prežila aspoň z malinkej časti kúsok našich dejín, keďže my - narodení po roku 1989  - si tieto udalosti nevieme ani predstaviť. Tu som konečne pochopila čo znamená tá obľúbená veta dejepisárov: "Poznanie dejín nám pomáha vyhnúť sa chybám v budúcnosti." Som rozhodnutá vyhnúť sa chybám, ktoré postihli našich prarodičov a priniesť lepšiu budúcnosť našim deťom - nasledujúcim generáciám. Pochopila som aj to, že výnimočnosť človeka sa neodzrkadľuje na hodnote majetku, či iných materiálnych hodnotách. Výnimočnosť ľudí som objavila v tejto nenápadnosti a skromnosti. Objavila som ich milujúce srdce a túžbu zrieknuť sa všetkého pre dobro.... A myšlienka, ktorá ma zasiahla úplne najviac a rozmýšľala som nad ňou celé dni sa vyskytla v jednej práci a to: "je ťažšie pre Ježiša žiť, ako pre Neho zomrieť." Týmto aj ja  ďakujem za všetky nové skúsenosti a príležitosti, ktoré mi pani učiteľka  Kohutová a  tento projekt priniesol.“   (Ema Lukáčová, sexta A)

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoštátna študentská konferencia Nenápadní hrdinovia.

        • Misijný týždeň 2021
          • Misijný týždeň 2021

            12. 11. 2021

            Prostredníctvom tohto oznamu chceme vysloviť veľké ĎAKUJEM všetkým darcom a dobrodincom , ktorí podporili kúpou čokoládky misijné diela v Jakutsku (Rusko), ktoré spravuje SAVIO, o.z. saleziánov Slovenska. Zaslaná finančná podpora pre SAVIO, o.z. z darov všetkých malých aj veľkých misionárov, bola vo výške 700€. V prílohe prikladáme aj ĎAKOVNÝ LIST predsedu SAVIO, o.z. p.Štefana Kormančíka. ďakujeme, že ste s nami.

        • Z Bratislavy sme si priniesli niekoľko ocenení !!!
          • Z Bratislavy sme si priniesli niekoľko ocenení !!!

            12. 11. 2021

            V dňoch 7. – 9. 11. 2021 študenti  našej školy úspešní na krajskom kole reprezentovali Gymnázium sv. Mikuláša na celoštátnom kole Festivalu vedy a techniky. Tradične ho organizovalo OZ Amavet s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

            Po náročnom dištančnom roku sa festival opäť konal prezenčnou formou! Konečne sme mali možnosť prezentovať svoje projekty nielen cez obrazovku počítača J.

            Stretli sme ľudí, ktorí  v plnom nasadení spolupracujú na tomto festivale, snažia sa byť tu pre nás študentov a vtiahnuť nás do sveta vedy a techniky. Povzbudzovali nás, aby sme sa nebáli byť vedcami, aby sme hlbšie prenikli do sveta bádania, ktorý je nad bežným rámcom školského učiva.

            Veď aj naša pani učiteľka biológie RNDr. Miriam Feretová, robí veci nad rámec svojho úväzku  a vieme, že na našej škole nie je sama. 

            Zážitkovom centre vedy – Auréliu sa stretlo 62 súťažiacich pracujúcich na 43 vedeckých projektoch. Našu školu a Amavet klub č. 957 reprezentovali 8 žiaci so 6 projektami.

            Z Bratislavy sme si priniesli niekoľko ocenení:

             O5A

            1. M. Kmec: Med – tekuté zlato Slovenska; Špeciálna cena odbornej hodnotiacej komisie

            2. S. Kucková a P. Peregrinová: Ako zvýšiť zaočkovanosť u študentov? Špeciálna cena odbornej hodnotiacej komisie

            3. J. Jabczun a A. Kanderka: PCB v regióne Zemplín a potenciálne možnosti ich sanácie; postup na medzinárodnú súťaž Vernadsky National Contest (Конкурс им. В.И. Вернадского, Rusko – Moskva)

            06A: 

            L. Ivančová a K. Fabuľová: Porovnanie komerčných a prírodných dezinfekčných prostriedkov a  ich vplyv na mikroorganizmy; Hlavná cena dekana PrF UK  Bratislava za najlepší projekt súťaže a postup na medzinárodnú súťaž EUCYS (Holandsko, Leiden)

            08B:

            E. Halčáková: Prírodný spôsob zlepšenia kvality vlasov; Cena dekana PrF UK v Bratislave a postup na medzinárodnú súťaž Genius Olympiad ART & SCIENCE (New York, USA)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu a za ich úsilie, postupujúcim ešte želáme ďalšie úspechy v medzinárodných kolách.

            Okrem súťaže sme navštívili aj historické centrum Bratislavy a jej dominantu - Bratislavský hrad, kde sme sa mohli spoznať  a vyrozprávať J. Aj keď naša vedecká cesta rozhodne neskončila, chceli by sme veľmi poďakovať RNDr. Miriam Feretovej za obetavosť a podporu pri tvorbe našich projektov. Tento ročník FVaT sme si prenesmierne užili a už teraz sa tešíme na postupové súťaže, veríme, že prezenčnou formou :).

            Dojmy a pocity skvele vystihla Laura: „Na začiatku neskutočná tréma a zjedená takmer celá horká čokoláda. Na konci neopísateľná radosť a príval energie tak na pol roka minimálne. Už len to, že sme sa mohli spoznať s takým množstvom inteligentných a sympatických ľudí a vidieť projekty- skvelé nápady ostatných súťažiacich bola výhra“. 

            Sára KUCKOVÁ (O5A)  a ostatní členovia Amavet klubu 957

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival vedy a techniky - Bratislava.

        • Nenápadní hrdinovia v MARKÍZE
          • Nenápadní hrdinovia v MARKÍZE

            12. 11. 2021

            16. 11.2021   Sledujte nás na MARKÍZE v relácii Dobré ráno a  online prostredníctvom priameho prenosu konferencie, ktorý bude zverejnený na facebooku  Nenápadní hrdinovia a na stránke www.november89.eu.

            8 študentov a 4 práce budú zastupovať našu školu na 13. ročníku slávnostnej študentskej konferencie Nenápadní hrdinovia v zápase s komunizmom ( viď PLAGÁT ). Kvintáni Karolína Joščáková a Matej Kmec, sextánky Ema Lukáčová a Emma Šošková, septimáni Diana Molnárová, Adam Klimovič a Martina Martonová sa síce zúčastňujú po prvý krát, ale o to s väčšou snahou získať zlaté pásma. Viacnásobnou účastníčkou bude Andrea Durkáčová (O6A), ktorá bude študentov nielen našej školy zastupovať aj v relácii Dobré ráno na TV Markíza (16. 11. medzi 6,00 a 7,00).  Projekty vznikali pod vedením PaedDr. Miriam Kohutovej.

            Viac tu -  Tlačová správa pre TASR:

            Už po trinásty krát sa študenti stredných škôl z celého Slovenska stretnú v Bratislave na konferencii Nenápadných hrdinov v zápase s komunizmom. Počas konferencie bude prezentovaných 19 študentských prác. Záštitu nad tohtoročnou konferenciou prevzal disident a publicista, bývalý predseda NR SR František Mikloško. Účastníkov konferencie príjme prezidentka SR Zuzana Čaputová.

            Konferencia sa už tradične uskutoční 16.novembra, tentokrát v Centre Salvator v Bratislave. Účastníci sa stretnú prezenčne, dodržiavajúc všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva, hostia a diváci sa konferencie môžu zúčastniť online, prostredníctvom priameho prenosu, ktorý bude zverejnený na facebooku Nenápadní hrdinovia a na stránke www.november89.eu.

            Súťaž Nenápadných hrdinov prebieha každoročne, v priebehu roka študenti pátrajú po vzácnych príbehoch z čias komunizmu, ich úlohou je nájsť ľudí (skupiny          alebo jednotlivcov), ktorí sa zachovali hrdinsky v čase, keď štátnu moc ovládali orgány komunistickej totality v rokoch 1945 až 1989, a prostredníctvom štúdia písomných prameňov a rozhovorov s pamätníkmi zdokumentovať príbeh “nenápadného hrdinu”.

            Tento rok sa do súťaže prihlásilo dovedna 35 študentov pod vedením 7 učiteľov, ktorým sa podarilo zdokumentovať 19 unikátnych príbehov. Študenti pochádzajú z Vranova nad Topľou, Kežmarku, Prešova, Košíc, Žiliny, Skalice a Malaciek.Zdokumentované príbehy hodnotí odborná porotav zložení predsedu občianskeho združenia Nenápadní hrdinovia a historika Františka Neupauera, historika Juraja Kasardu, gymnaziálnej pedagogičky Márie Gocelliakovej, spisovateľa Petra Juščáka, novinárky Soňy Gyarfašovej, historika a publicistu Raffaela Magaldiho, a historičky Lenky Kádarovej.

            Pozvanie moderovať konferenciu prijala Adriana Kemka, ktorá nás prevedie celým dopoludním 16.novembra 2021. Pre študentov je však v Bratislave, už tradične, pripravený bohatší program ako len konferencia, prídu totiž už v pondelok. Podujatie sa začne stretnutím s najvyšším ústavným činiteľom - Zuzanou Čaputovou, prezidentkou Slovenskej republiky, ktorá príjme študentov a učiteľov v pondelok 15. novembra 2021 o 15. hodine.  Následne je pripravený program pre samotných študentov. Súčasťou podujatia je návšteva pietneho miesta i rozhovory s významnými osobnosťami ako sú František Mikloško, Martin Piaček, Marta B. Košíková a ďalší. Podujatie sa skončí v stredu 17. novembra.

            Konferencia sa koná symbolicky v predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu, ktorý je zároveň výročím Nežnej revolúcie na Slovensku aj v Česku, ktorá definitívne ukončila trvanie totalitného komunistickéhorežimu na Slovensku a oslobodila občanov zo zovretia neslobody.

            Od roku 2009 sa do projektu zapojilo 469 žiakov z celého Slovenska s 206 prácami, ktorými zdokumentovali 219 príbehov nenápadných hrdinov.

            Súťaž Nenápadných hrdinov podporuje Konfederácia politických väzňov Slovenska, Nadácia Konrada Adenauera, VŠZaSP sv. Alžbety a z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

             

        • Beseda so štátnym tajomníkom ministerstva školstva MUDr. RNDr. Ľudovítom Paulisom, PhD.
          • Beseda so štátnym tajomníkom ministerstva školstva MUDr. RNDr. Ľudovítom Paulisom, PhD.

            4. 11. 2021

            Besedy na hodinách biológie pokračujú

            3.11.2021 sa na našej škole uskutočnila ďalšia z online besied  s vedcami z rôznych odborov biológie. Tentokrát  virtuálne pozvanie na našu školu prijal Doc. RNDr. Martin Plesch PhD., vedúci Oddelenia fyzikálneho ústavu SAV , ktorý zároveň pôsobí  ako vedec aj na Masarykovej univerzite v Brne.

            „Mojou prácou je byť zvedavý, klásť si otázky a hľadať na ne odpovede. Tie hľadám pri skúmaní možností využitia kvantových javov v kvantových počítačoch a pri kvantovej komunikácii. Aby som v tom nezostal sám, venujem sa aj talentovaným žiakom a študentom. Verím totiž, že aj na Slovensku má zmysel s nimi pracovať." Aj toto bola jedna z odpovedí docenta Plescha na otázky našich študentov.  A tých bolo naozaj veľa - týkali sa nielen súčasnej epidemiologickej situácie v školstve, ale aj smerovania vysokých škôl či štúdia na nich. Keďže aj na našej škole sa učitelia snažia rozvíjať kritické vedecké myslenie mladých ľudí, čas s ním strávený nás veľmi potešil i obohatil.

            Následne sme v škole osobne privítali štátneho tajomníka ministerstva školstva MUDr. RNDr. Ľudovíta Paulisa, PhD..

            „Veda prináša pokrok a vzdelanú spoločnosť, čo sú základné predpoklady ekonomického rozvoja Slovenska.  Mladí ľudia by mali myslieť na to, čo ich baví a čo ich bude baviť aj do budúcna a rozhodnúť sa podľa toho pre vysokú školu. V práci strávime asi polovicu svojho denného času. Nemusí to byť zabitý čas. Môže to byť aj zábava a  pocit naplnenia. Práca na sebe samom nás neustále posúva ďalej. Veda a výskum, a to v akejkoľvek oblasti, ponúka obrovský priestor na realizáciu.“ Po besede mu študenti odprezentovali výskumné vedecké projekty, ktoré budú v najbližších dňoch v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku prezentovať na Celoštátnom kole súťaže FVAT v Bratislave. Aká bola jeho reakcia na ne? „Naozaj ma prekvapili tým, na akej vysokej úrovni robili výskum, tým, ako vedeli stručne a jasne popísať, čo robia a aj svojimi vedomosťami.“

            Naše postrehy:

             

            „Bolo pre mňa cťou osobne stretnúť človeka, ktorý si mohol nájsť tisíc a jeden dôvod, prečo neprísť. Bol to veľmi príjemný a plnohodnotne strávený čas. Oslovila ma tiež táto myšlienka pána štátneho tajomníka: „Nechcite stále prejsť tou ľahšou cestou, keď prejdete ťažšiu, tak budete mať väčšiu radosť.“ (Sára 05A) 

             

            „...bolo vidieť jeho úprimný záujem o nás,  o náš výskum a našu budúcnosť. Hľadal spôsoby a prijímal návrhy nielen od našej pani učiteľky Miriam Feretovej,  ale aj od nás - žiakov :-). Bola to výnimočná skúsenosť.“ (Laura 06A)

             

            „Štátny tajomník bol veľmi milý. Pozorne si vypočul všetky naše projekty a milo naše výtvory ohodnotil. Som veľmi rada, že som ho mohla naživo vidieť, bola som milo prekvapená...“ (Anička 05A)

             

            „Dnešné stretnutie s pánom Paullisom bolo pre mňa veľkým prekvapením. Nikdy by mi nebolo napadlo, že si prezentáciu nášho projektu vypočuje tajomník Ministerstva školstva...jeho návštevu si veľmi cením.“ (Alex)

             

             

            „Teším sa, že to čo robíme má zmysel, a že aj ministerstvo školstva takéto projekty rado podporí...“ (Petra 05A)

             

            Ďakujeme mu teda  za všetky  cenné rady, ktoré nám dal, za jeho postrehy a prisľúbenú pomoc. Tiež mu ďakujeme za gentlemanské gesto, keď našej pani učiteľke RNDr.  Miriam Feretovej,  odovzdal krásnu kyticu. Lebo na zorganizovaní všetkých týchto akcií má najväčší podiel ona 😊.

                                                                                              Autori článku sú členmi Amavet klubu 957

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so štátnym tajomníkom ministerstva školstva MUDr. RNDr. Ľudovítom Paulisom, PhD..

      • Kontakty

        • Katolícka spojená škola sv. Mikuláša
        • 051/7465+klapka....................................... riaditeľ školy RNDr. Marcel Tkáč 801*** z.r.š. pre Gymnázium PhDr. Kopčáková Vlasta, PhD. a zrš. pre ZŠ RNDr. Melegová Bibiana 802*** riaditeľstvo CZUŠ 803*** zborovňa 804*** ekonomické odd. 805*** vedúca ŠJ 806*** vrátnica 807*** kabinet SJL+DEJ 808*** kabinet ZŠ 1.posch. 809*** kabinet ZŠ prízemie 800*** kabinet GEO 812*** kabinet CUJ 813*** sklad učebníc 814*** kabinet KNB 815*** kabinet BIO 816*** kabinet TSV 817*** školník 820*** zborovňa CZUŠ 821*** kabinet ŠKD 822*** knižnica 823*** Web školy: www.zsgmik.sk
        • Duklianska č.16, 080 01 Prešov skolasvm@zsgmik.sk, riaditel@zsgmik.sk Slovakia
        • IČO 17080151
        • DIČ 2021241035
        • 0918732441 - riaditeľ školy.......................... 0949289717 - zást. r.š. pre Gymnázium..... 0907399353 - zástupca r.š. pre ZŠ
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje