• Literárno-dejepisná exkurzia Martin
          • Literárno-dejepisná exkurzia Martin

            27. 6. 2022

            3. jún  2022 patril literárno-dejepisnej exkurzii, ktorá bol tematicky  určená sextám a budúcim maturantom. 

            A za tých pár hodín sme stihli pomerne veľa. Martin ako centrum memorandového hnutia, Matice slovenskej a i Martinskej deklarácie nás očaril. V 1. budove MS (tzv. národnej svetlici) sme si pripomenuli dejiny slovenskej literatúry od veľkomoravských čias. Návštevou Národného cintorína sme si pripomenuli našich tu pochovaných básnikov, spisovateľov, dejateľov i maliarov. Na Hostihore nás čakala 3. budova MS - dnes budova Slovenskej národnej knižnice. 

            Odišli sme presvedčení, že sa do Martina ešte raz vrátime, možno na predstavenie Slovenského komorného divadla či na prehliadku Slovenského etnografického múzea ... a ak budete mať prázdninovú cestu okolo, isto sa zastavte aj vy, Martin za to stojí. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárno-dejepisná exkurzia Martin.

        • Dievčatko MOMO a stratený čas
          • Dievčatko MOMO a stratený čas

            22. 6. 2022

            Aj posledná hodina literatúry v prime A (p. uč. Kohutová) a v 5.C (p. uč. Lazorová) patrila zážitkovému čítaniu.

            V literárnej kaviarni Viola nám v stredu 22. 6. 2022  Soňa Pariláková priblížila nielen osudy Michaela  Endeho - autora nesmrteľného Nekonečného príbehu, ale nás zoznámila s  Momo.  A vďaka jej čítaniu sme trošku popremýšľali aj nad takými témami, akými sú čas alebo ako načúvať všetkým a všetkému... 

            Získané odpovede sú skvelým námetom nielen na to, čo čítať v lete, ale aj na to, ako prežiť prázdniny. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Dievčatko MOMO a stratený čas.

          • GENIUS olympiad 2022

            20. 6. 2022

            ​​Zlatá medaila z USA​​​​

             

            V tomto ročníku medzinárodnej súťaže Genius olympiad bolo zapojených 820 vedeckých projektov 1200 stredoškolských študentov z celého sveta (boli vybrané spomedzi 1600 nominovaných projektov). Erika Halčáková na nej reprezentovala Slovensko, Amavet aj našu školu v kategórii Science ako víťazka celoštátnej súťaže Festival vedy a techniky 2021.

            Súťaž prebehla dištančnou formou. Erika súťažila s vedeckou prácou, ktorá bola súčasťou prihlásenia a videom prezentujúcim jej výskum. Erika s prácou: „The natural way to improve hair quality“ získala zlatú medailu.

            Blahoželáme.

            Za koordináciu projektu ďakujeme RNDr. Miriam Feretovej, za odbornú konzultačnú pomoc ďakujeme doc. MVDr. Branislavovi Peťkovi DrSc. z Centra aplikovaného výskumu na UVLF v Košiciach a rovnako ďakujeme Mgr. J. Sukovskej za jazykovú korekciu.

        • Pomáhame...
          • Pomáhame...

            20. 6. 2022

            V prípade, že nakupujete v Lidli a nájdete si chvíľu času na online hlasovanie na https://malovaneslovensko.lidl.sk/, podporte našich susedov a partnerov v ich snahe získať počítačovú učebňu pre školu...

            1. v kategórii 3 Spojenú školu sv. Košických mučeníkov na Čordákovej ulici v Košiciach,

            2. v kategórii 4 Spojenú školu P. Sabadoša na Duklianskej ulici v Prešove.

            Hlasuje sa do konca júna a v obidvoch prípadoch sú zatiaľ na 2. mieste.

            Vopred ďakujeme za každú podporu

        • Ocenenie PSK za úspešnú reprezentáciu kraja.
          • Ocenenie PSK za úspešnú reprezentáciu kraja.

            20. 6. 2022

            Už po 12.-krát ocenil Prešovský samosprávny kraj (PSK) najúspešnejších pedagógov a žiakov stredných škôl z celého kraja. Slávnostné odovzdávanie cien Sophista pro regione a Lux mentium sa uskutočnilo 16. júna v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

            Medzi 20 ocnenými boli 4 naše študentky.

            Ema Mišenková   je zanietená pre vedeckú a bádateľskú činnosť. V rámci stredoškolskej odbornej činnosti sa venovala environmentálnemu problému. S týmto projektom vyhrala 1. miesto v celoštátnej súťaži Zelený Andel a následne získala Mimoriadne ocenenie za kvalitnú výskumnú prácu v teréne v kategórii Ochrana a obnova životného prostredia. S videom na tému „Čo dobré nám priniesla koronakríza?“  sa umiestnila na 1. mieste v celoštátnej súťaži Amavet. Okrem toho sa zúčastňovala rôznych olympiád z geografie, chémie, biológie, športových súťaží a mimoškolských aktivít.

            Viktória Barillová  počas svojho štúdia sa venovala vedeckému výskumu zameraného na environmentalizmus. Dosahovala mimoriadne úspechy  v chemických olympiádach kategórie D na okresnom kole 2. miesto a na krajskom kole 1. miesto. Okrem chémie sa Viktória venuje i biológii. Na celoštátnom kole stredoškolskej odbornej činnosti v tejto oblasti získala 1. miesto. Je spoluautorkou projektu „Hudba ako bioindikátor kvality životného prostredia“, za ktoré získala 1.miesto na celoslovenskej environmentálnej súťaži Zelený Andel.

            Katarína Fabuľová a Laura Ivančová – cieľavedomé a svedomité študentky, ktoré svoje predpoklady pre vedu a výskum úspešne zúžitkovali aj v spolupráci s odborníkmi z vysokých škôl v oblasti environmentálneho problému týkajúceho sa ochrany zdravia človeka  vo výskumnom  projekte na tému Prírodná dezinfekcia ako alternatíva komerčných dezinfekčných prostriedkov, s ktorým reprezentovali svoju školu, mesto a Prešovský samosprávny kraj na celoštátnom kole Festivalu vedy a techniky AMAVET 2021, kde získali 1. miesto a  Cenu dekana prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského za najlepší vedecký projekt Festival vedy a techniky AMAVET 2021 a postup na medzinárodnú súťaž Regeneron International Science and Engineering Fair v Atlante.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ocenenie PSK za úspešnú reprezentáciu kraja..

          • Literárna beseda

            17. 6. 2022

            Jedna z posledných hodín literatúry v kvinte sa zase raz zmenila na literárnu besedu a bola opäť venovaná poézii  dvom regionálnym slovenským básnikom - Jánovi Gavurovi a Alene Brindovej. 

            Zaujímavé otázky a ešte zaujímavejšie odpovede spestrené autorskými čítaniami ich básní sa stali príjemnou bodkou za tohtoročnými hodinami literatúry.

            Ďakujeme Knižnici P. O. Hviezdslava za spoluprácu a na ďalšie stretnutia s autormi sa tešíme aj na budúci školský rok. PaedDr. Miriam Kohutová

        • Detská olympiáda
          • Detská olympiáda

            17. 6. 2022

            Viete, prečo sú víťazmi nedávnych majstrovstiev sveta aj slovenskí hokejisti? Touto otázkou boli v piatok 3. júna 2022 otvorené miniolympijské hry pri príležitosti Dňa detí. Nechýbala dobrá nálada, tanec, slnečné počasie, športový duch i nanuková odmena. Súťažilo sa v 9 disciplínach (povrazolezec, ostrostrelec, Hercules, svietnik, Judy, hasič, ježibaba, kengura a taxík) a platilo to, čo povedal pápež František: „Nie je dôležité vyhrať, ale vydať zo seba to najlepšie.“ Aj preto sú Slafkovský a spol. víťazmi uplynulých MS v hokeji v hokeji. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská olympiáda.

          • 30 rokov... OSLAVUJEME

            15. 6. 2022

            Vďační Bohu a dobrým ľuďom si vo štvrtok 16.6. (zajtra)  na sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi pripomíname 30. výročie vzniku našej školy. Začíname slávením sv. omše v exteriéri školy (dolný vchod) so začiatkom o 9,00 hod. Hlavným celebrantom bude o. biskup Marek Forgáč. Na spoločné slávenie sv. omše srdečne pozývame aj rodičov a absolventov školy, ktorým to dovolia pracovné povinnosti. Svätý Mikuláš oroduj za nás.

        • Záchranári
          • Záchranári

            14. 6. 2022

            Sanitka v našej škole?! Nebojte sa! Nikomu sa nič nestalo, to len naše zvedavé deti z ŠKD  mali 31.5.2022 deň so záchranármi. Profesionáli zo Záchrannej služby Košice im poukazovali vozidlo s lehátkom, schodolezom, kufre s vybavením a samozrejme nechýbala ani skúška majákov. Okrem toho si mohli deti vyskúšať rôzne dlahy a  masáž srdca na figuríne. Ďakujeme oteckom p.Varcholovi a p.Palenčárovi, tiež ich kolegyni Lucii za prístup a ochotu takto deťom spríjemniť a ozvláštniť deň pred MDD.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ZÁCHRANÁRI.

          • Matematická súťaž MAMUT

            9. 6. 2022

            3. júna 2022 sa žiaci našej školy ( piataci, šiestaci, primania) zúčastnili matematickej súťaže MAMUT. V Košiciach súťažili naše dve družstvá. Prvé družstvo: J. Turčan (5.B), D. Korečko (5.C), T. Murillo (6.A), P. Kozák (príma A), O. Varga (príma A). Druhé družstvo: J. Maňkoš (5. B), M. Sabol (5.C), M. Demjanová (6.A), Z. Kopčíková (6.A), M. Lukáč (príma A). Prvé družstvo získalo lepšie umiestnenie – 24. miesto z 53 zúčastnených družstiev. Žiakom sa páčilo hlavne skupinové riešenie úloh, čo na matematických súťažiach nevidíme často.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Nenápadní hrdinovia v zápase s komunizmom

            1. 6. 2022

            Aj budúci školský rok sa pripravujeme na ďalší ročník  Nenápadní hrdinovia v zápase s komunizmom  - projekt Konfederácie politických väzňov Slovenska a Ústavu pamäti národa pre študentov základných a stredných škôl. V piatok 27. mája 2022 prišiel študentov kvinty A povzbudiť jeden z hlavných organizátorov projektu František Neupauer

            Rozprávanie o Akcii K, barbarskej noci, o tom, aký zmysel má rozprávanie aj o týchto udalostiach, o tom, ako si hľadať príbehy a postupovať pri výskume - o tom všetkom bola beseda, ktorej sa zúčastnili tí, ktorí už na svojich projektoch pracujú, ale aj tí ešte  nerozhodnutí. 

            A kto by sa chcel do tohto projektu, ktorý vyvrcholí v novembri 2022 na študentskej konferencii, zapojiť, je vítaný u p. uč. Kohutovej, ktorá mu rada poskytne prípadné konzultácie a pomoc. 

      • Kontakty

        • Katolícka spojená škola sv. Mikuláša
        • 051/7465+klapka....................................... riaditeľ školy RNDr. Marcel Tkáč 801*** z.r.š. pre Gymnázium PhDr. Kopčáková Vlasta, PhD. a zrš. pre ZŠ RNDr. Melegová Bibiana 802*** riaditeľstvo CZUŠ 803*** zborovňa 804*** ekonomické odd. 805*** vedúca ŠJ 806*** vrátnica 807*** kabinet SJL+DEJ 808*** kabinet ZŠ 1.posch. 809*** kabinet ZŠ prízemie 800*** kabinet GEO 812*** kabinet CUJ 813*** sklad učebníc 814*** kabinet KNB 815*** kabinet BIO 816*** kabinet TSV 817*** školník 820*** zborovňa CZUŠ 821*** kabinet ŠKD 822*** knižnica 823*** Web školy: www.zsgmik.sk
        • Duklianska č.16, 080 01 Prešov skolasvm@zsgmik.sk, riaditel@zsgmik.sk Slovakia
        • IČO 17080151
        • DIČ 2021241035
        • 0918732441 - riaditeľ školy.......................... 0949289717 - zást. r.š. pre Gymnázium..... 0907399353 - zástupca r.š. pre ZŠ
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje